EGP Delegatie 31e Council

EGP-delegatie

Uiteraard kwamen de EGP-delegatieleden van GroenLinks ook een paar keer bij elkaar via zoom om af te stemmen en de rollen te verdelen. Zij overlegden voorafgaande aan de opening van de council een paar keer online met de andere delegaties over de amendementen op de resoluties.

Onze delegatie bestond uit Gebke van Gaal, (internationaal secretaris), en de door het congres gekozen leden (Youssef Rahman, Jeroni Vergeer, Jonna Gjaltema), en werd ondersteund door Hilda Passchier. Ruth Noorduyn en Ellen van Reesch volgden het vrijdagdeel van de council en Barbara Wegelin en Michiel Nanninga waren bij de voorbereidende gesprekken aanwezig. 

Jonna Gjaltema deed voor het eerst mee en beschreef haar ervaring:

Terugblik op mijn eerste EGP-Council

Het waren een paar intensieve dagen, maar ik heb er enorm van genoten! Het was een eer om GroenLinks te mogen vertegenwoordigen bij de Council van de Europese Groene Partij. Het was voor mij de eerste keer, maar voor iedereen was het deze keer even wennen, omdat de Council vanwege Corona voor het eerst helemaal digitaal werd gehouden. Diepe buiging voor de EGP dat ze dit in zo’n korte tijd heeft weten te organiseren!

Ik mocht voor GroenLinks de onderhandelingen over klimaat voor mijn rekening nemen. Het was toch wel even aftasten om dit allemaal digitaal te doen. Ik kan me voorstellen dat dit wat makkelijker gaat als je tussendoor ook gezellig met elkaar koffie drinkt en in pauzes elkaar opzoekt om nog wat dingen door te spreken. Maar gelukkig heeft het resultaat er niet onder geleden; een ambitieuze visie om groen en duurzaam uit de corona-crisis te komen met als doel om in 2040 klimaatneutraal te zijn! Ook al zat ik de afgelopen dagen uren alleen achter mijn computer, het voelde niet zo dankzij het intensieve contact met Gebke, Youssef, Jeroni, Hilda en Richard. Ik vond het super om met jullie samen te werken en ik kijk al uit naar de volgende keer!