#EGP28 Council in Antwerpen

De 28e EGP Council werd indrukwekkend geopend vanwege het plotseling overleden Groen parlementslid Camille Gira uit Luxemburg.

Het ging ook over de toekomst waarover later door de Council een uitgebreide resolutie werd aangenomen.

Er waren o.a. sessies over Pollinators, Voor een Sociaal Europa, het Balkan netwerk, Plastic Pollution. Wouter Witteveen, GroenLinkser uit Nijmegen en Provinciaal Statenlid voor Gelderland, werd gekozen als lid van het Amendementen Comité. Het nieuwe ChangeMaking Netwerk voor Europese Groene partijleden maar ook voor activisten, sympathisanten en betrokkenen: Tilt! werd gelanceerd.

Alle veertien aangenomen resoluties zijn op de EGP-website te vinden.

De Vlaamse host en zusterpartij GROEN gaf een mooie presentatie en zij zijn nu hard aan het campagne voeren voor de regionale- en lokale verkiezingen in oktober a.s. met #HetKanAnders.

De (loco)burgemeesters uit Wenen (Maria Vassilakou) en Utrecht (Lot van Hooijdonk) presenteerden wat zij als groene bestuurders in hun stad bewerkstelligen. Wouter van Besien, kandidaat-burgemeester voor Antwerpen vertelde over de plaatselijke campagne. Het wordt spannend tussen GROEN en de populisten bij de verkiezingen in oktober a.s.

Van de gekozen Councillors van GroenLinks waren naast internationaal secretaris/delegatieleider Mieke van der Vegt, Jeroni Vergeer, Barbara Wegelin en Ruth Noorduyn aanwezig. Hilda Passchier was er als ass. delegatie en social media publisher. Omdat de locatie dit jaar zo dichtbij was, hebben we moeite gedaan mensen te vragen om gedurende een dag uit Nederland over te komen, hetgeen gesteund werd door het EGP-committee (bestuur).

Als extra GL-gasten waren op die manier Michiel van der Velden (EGP-delegatie), Sam Lansink, Sonja Muusses van de Europawerkgroep en drie DWARS'ers, waaronder de internationale secretaris, Rosanne Groot aanwezig.