Reinforcing the Green network through digital learning

De sessie van de Green European Foundation (GEF) werd ingeluid met: The Green European Foundation promotes education and training and provides opportunities for building capacity and encouraging networking amongst Green actors across Europe. To this end, we have developed, together with the Greens/EFA Group in the European Parliament, an e-learning programme, which uses information and communication technologies as a platform for sharing best practices and learning activities.

Versterken van het Groene Netwerk door online leren?

De GEF organiseert al enige jaren cursussen en conferenties voor leden van alle Europese groene partijen.

De GEF heeft nu, samen met de Groene Groep in het Europees Parlement een online educatief platform ontwikkeld waarop de Impact Europe Module is te vinden. Het is een online cursus, vooral gericht op jonge, groen gezinde mensen die invloed willen hebben op de besluitvorming op het Europees niveau en hun eigen toekomt vorm willen geven.

Via de cursus wordt het verleden, het heden en de toekomst van de Europese Unie doorgenomen. De cursus voorziet in een kritisch 'begrijpen' van de EU en het functioneren van de instituties en benoemd de meest belangrijke onderwerpen in Europa: de toekomst van de Unie, Handel, Milieu en Voedselveiligheid, Migratie. Bekijk het filmpje

Iona Banach, programmamanager vertelde dat er veel aandacht is voor de vormgeving en de manier van stof aanbieden, o.a. via quizzen en video's. Iedereen die wel eens iets bij coursera.org heeft gevolgd zal dit herkennen. Dat is een leuke manier van leren voor jong en oud.

Hoewel er op jongeren wordt gefocust kan iedereen meedoen en bij het volbrengen van de cursus krijg je een certificaat en kan je lid worden van het Alumni Network met toegang tot mogelijkheden zoals stages, trainees en vacatures.

Je kunt je makkelijk opgeven via https://www.gef-learning.eu/landing.

Op de You Tube playlist kan je een paar video's bekijken en de lijst wordt ook steeds vernieuwd.

De Green European Foundation (GEF) is een politieke organisatie gefinancierd door het Europees Parlement. Het is verbonden aan, maar onafhankelijk van de Europese Groene Partij en de Groene Groep in het Europees Parlement.