Nieuws

GROEN KENT GEEN GRENS / GRÜN KENNT KEIN GRENZE

Samen kunnen we méér

GroenLinks heeft in het noorden van Nederland een lange traditie wanneer het gaat om samenwerking met onze Duitse zusterpartij, Bündnis 90/Die Grünen. Om deze traditie voor te zetten en om een sterk Duits/Nederlands politiek netwerk in de regio te creëren werd op zaterdag 26 mei 2018 door GroenLinks provincie Groningen en Die Grünen uit Niedersachsen een samenwerkingsconferentie in Leer (in Ostfriesland, vlakbij Winschoten), georganiseerd.

Lees verder

#EGP28 No bees, no food, save our bees and pollinators

Een resolutie met deze titel werd op de Council aangenomen. (1)

Eind april werden de Europese ministers van landbouw het eens over het verbieden van de drie meest giftige pesticiden voor bijen en andere bestuivers (Eng.: pollinators). (2).

Meteen was er een reactie van de Nederlandse bietenboeren en suikerproducenten, zij willen dat de minister van Landbouw op de Europese aanpak van het bijengif terugkomt.

Lees verder

#EGP28 Council in Antwerpen

De 28e EGP Council werd indrukwekkend geopend vanwege het plotseling overleden Groen parlementslid Camille Gira uit Luxemburg.

Het ging ook over de toekomst waarover later door de Council een uitgebreide resolutie werd aangenomen.

Er waren o.a. sessies over Pollinators, Voor een Sociaal Europa, het Balkan netwerk, Plastic Pollution. Wouter Witteveen, GroenLinkser uit Nijmegen en Provinciaal Statenlid voor Gelderland, werd gekozen als lid van het Amendementen Comité. Het nieuwe ChangeMaking Netwerk voor Europese Groene partijleden maar ook voor activisten, sympathisanten en betrokkenen: Tilt! werd gelanceerd.

Lees verder

Bram van Ojik over de Europese Unie in het Nederlandse parlement

De Europawerkgroep trapt het jaar af via een bijeenkomst met Tweede Kamerlid Bram van Ojik over de Europese Unie. Deze bijeenkomst is een follow-up op de discussie met Isabelle Diks en Bram van Ojik over internationale onderwerpen eind vorig jaar. Het wordt een interactief gesprek, waarbij de focus ligt op het verdedigen van Europese thema’s in ons nationale parlement.

Lees verder

Pagina's